Profiel

Profiel van Florentine

Profiel van Florentine

Naam: Florentine van Heijst

Geboren: 7 augustus 1984

Woonplaats: Rotterdam

Nationaliteit: Nederlandse

Rijbewijs: Ja

 

Vanaf mijn 16e jaar was ik al oppas in de buurt en bij familie.  Al vrij snel besefte ik van dit bijbaantje mijn werk wilde maken. Dus ben ik de opleiding SPW 3 Sociaal Pedagogisch Werker gaan volgen.

 

Na het behalen van mijn opleiding SPW 3 Sociaal Pedagogisch Werker, heb ik mijn EHBO diploma behaald. Vervolgens heb ik veel ervaring opgedaan als kinderleidster/gastouder in de kinder- en ouderenopvang en als onderwijsassistente op verschillende scholen. Ook heb ik een cursus schrijfdans gedaan, waar u hier meer over kun lezen.

 

 

Kinderopvang

Voor mij is het van groot belang dat kinderen in een vertrouwde en gemoedelijke omgeving kunnen opgroeien. Waarbij het belangrijk is dat de kinderen zich op een positieve manier kunnen ontwikkelen, normen en waarden leren, maar vooral ook heel veel plezier kunnen maken.

 

Mijn doel is om bovenstaande bij te brengen en te stimuleren door o.a. activiteiten met de kinderen te ondernemen. Mede door mijn achtergrond als onderwijsassistente vind ik het leuk om met de kinderen te knutselen, spelletjes te spelen, te schrijfdansen en te koken/bakken. Daarbij is het ook belangrijk om de kinderen zelf te laten spelen, zodat zij zichzelf kunnen ontplooien en leren ontdekken. De buitenactiviteiten die ik met de kinderen onderneem vinden zij altijd erg leuk. Zo ga ik graag met hen naar de speeltuin, kinderboerderij, strand, museum, picknicken en nog heel veel meer van dit soort activiteiten.

 

Als ouder(s) vertrouw je je kinderen toe aan een kinderleidster/gastouder, wat niet niks is. Met mijn ervaring in de kinderopvang, als onderwijsassistente en met de juiste diploma's/certificaten, verklaring van goed gedrag en vele referenties, kunt u er van op aan dat uw kinderen in goede handen zijn!

 

Check ook mijn referenties boven aan de pagina, welke deels nog 'under construction' is. 

Ouderenopvang

Naast de kinderopvang heb ik in de zorg veel ervaring opgedaan voor de opvang van ouderen of mensen met een verstandelijke beperking. Er zijn genoeg ouderen die vaak eenzaam, niet goed ter been zijn en/of een andere beperking hebben, waardoor dagelijkse activiteiten een probleem is. Hierbij kunt u denken aan  bijvoorbeeld boodschappen doen, maar ook een sociale uitstapjes waarin ik hen kan begeleiden.

Met deze ouderen of mensen met verstandelijke beperking, onderneem ik graag uitstapjes naar de dierentuin, strand, musea of andere dag uitjes.

 

Ook kan ik de boodschappen doen en/of gewoon een kopje thee met hun drinken. Dit in overeenstemming met de begeleider en/of familielid. Mijn doel is dat iemand op leeftijd of met beperking de aandacht krijgt die hij of zij verdient!