Diploma's/certificaten

Hieronder vindt u een overzicht van mijn behaalde diploma's/certificaten relevant voor de kinderopvang.

 

 

Diploma's

- Sociaal Pedagogisch Werker 3 (SPW3)

 

Als pedagogisch medewerker werk je voornamelijk met baby's, peuters, kleuters en jongeren tot zestien jaar. Zij rekenen op jouw deskundige hulp en begeleiding. Je zorgt dan niet alleen voor hun verzorging, maar levert ook een bijdrage aan hun opvoeding.

 

Waarbij je natuurlijk ook contact hebt met hun ouders en verzorgers en houdt rekening met hun verwachtingen en wensen. Je bent een 'mensmens'. Je geeft op een prettige manier leiding en zorgt voor een goede sfeer. Daarnaast treed je handeld op als dit nodig is.

 

Bron: www.zadkine.nl

 

Certificaten

-Schrijfdans

 

Schrijfdans is schrijbelen, schrijftekenen en schrijven. Al voor dat er sprake is van cijfers en letters, kunnen kinderen leren schrijbelen. Met bewegingen naar boven, naar beneden, links, rechts, golvend, kronkelend en recht. Welke eerst met het lichaam worden uitgevoerd (op een liedjesthema) en vervolgens op een oppervlak. De bewegingen worden dan gemaakt met de handen in bijvoorbeeld het zand, schuim of verf.

 

Het gaat er om dat de kinderen ontspannen bewegen en uitdrukken, zonder prestatiedruk, zodat het zijn of haar eigen zwaai en draai kan leren ontdekken. Ook de ellebogen, polsen en vingers kunnen bij sommige kinderen erg krampachtig zijn, door te schrijfdansen worden deze soepeler. Van grof- naar fijn motorisch, van werken met sensomortorisch materiaal naar het werken met pen en papier, van werken met twee handen naar het werken met de voorkeurshand. In schrijdans 1 ontdekken we de cijfers en in schrijfdans 2 leer ik hen de letters op allerlei manieren.

 

- Eerste hulp aan kinderen

 

Eerste Hulp aan kinderen vraagt in bepaalde gevallen extra kennis. Sommige handelingen zijn ook anders dan bij een volwassene. Met een certificaat Eerste Hulp aan kinderen weet je hoe je eerste hulp kunt verlenen aan zuigelingen en kinderen bij stoornissen in de vitale functies en plaatselijke letsels, die veel bij zuigelingen en kinderen voorkomen. Ook krijg je inzicht in de gevaren die in het bijzonder zuigelingen (0-1) en kinderen (1-puberteit) bedreigen en de wijze waarop deze kunnen worden bestreden.

 

Bron: www.ehbo.nl